Russland kan ha hacket Melodi Grand Prix

Russland kan ha hacket Melodi Grand Prix

Russland kan ha hacket melodi grand prix som hevn for at deres deltager ikke fikk innvilget visum til Melodi Grand Prix. Det tror hvert fall Donald Trump. Allerede dagen etter at Julija Samojlova vant den russiske finalen, ble det kjent at hun ville bli etterforsket av ukrainsk sikkerhetstjeneste.

Russland fikk muligheten til å delta via satellitt link eller sende en ny deltaker. Antakelig for å minske Russland sine sjanser til å vinne et ukrainsk Melodi Grand Prix.

For å strø salt i ukrainske krigssår, ble Julija Samojlova invitert til å opptre i Sevastopol til den russiske feiringen av seieren over nazistene. Dette er en viktig russisk feiring, som også ble feiret på den annekterte krim halvøya.

Avstemmingen i de fleste deltakerlandene foregikk via sms. Russiske hackere er eksperter på såkalt sms spoofing. Kort tid før semifinalene ble sendt, er det blitt utstedt et stort antall uregistrerte kontantkort fra den russiske telegiganten VimpelCom. VimpelCom er foresten skandale selskapet som Telenor eier en betydelig andel av.

Det var ikke bare Ukraina som ble offer for hackingen. De var uansett sikret plass i finalen. De fikk totalt 24 poeng fra sms avstemmingen. Av de som ikke kvalifiserte seg til finalen, er det en imponerende samling av såkalte øst-blokk land som har nærmet seg vesten.

Les også: Tatoveringer som betyr noe på rompa

Russland kan ha hacket Melodi Grand Prix for å ta igjen på tidligere allierte som nærmer seg vesten. Følgende, tidligere soviet- og øst-blokk, land klarte ikke kvalifiseringen i fra semi-finalene: Georgia, Serbia, Estland, Tsjekkia, Albania, Makedonia, Montenegro, Litauen, Slovenia og Latvia. Bare 6 andre land er vestlige land.

Russland kan ha hacket Melodi Grand Prix for å få den kjedeligste sangen til å vinne. Det var store avvik mellom jury og publikum. Du kan se resultatlisten på eurivisionworld.com og dømme selv. Det er ikke så rent lite mistenkelig ut. Og med et par valg under beltet allerede, så blir Melodi Grand Prix en lett match.

Kommentarer

kommentar

One thought on “Russland kan ha hacket Melodi Grand Prix

Comments are closed.