17 Mai – Gratulerer med dagen Norge og dere alle

17 Mai

17 Mai – Gratulerer med dagen Norge. Gratulerer med 17 Mai til store og små, gamle og blå. Nyt vår grunnlovsdag, og vi håper på mange fler i årene som kommer. Og at vi aldri begynner å feire 29 oktober i stedet for 17 Mai.

Det er nå 203 år siden det satt en haug gamle menn, nå døde tror jeg, på Eidsvoll for å lage grunnloven til et kongerike som enda ikke eksisterte. Eller landet eksisterte, men vi ble styrt av svenskekongen. Og skulle bli styrt av de noen år til. Nesten 100 år til faktisk. Så Eidsvoll mennene levde nok ikke lengre. I såfall hadde de vært sykt gamle. Kanskje syke og gamle.

Til og begynne med, det vil si rett etter 1814, ville man feire 17 mai. Svenskene sa nei. Det var ingen som feiret Sverige, så hvorfor skulle noen feire Norge? Det skulle ta nesten 200 år før noen gadd feire Sverige. Ikke rart det egentlig…

17 Mai sanger som er viktige å kunne på denne dagen

Den viktigste av de alle er selvsagt Ja, vi elsker dette landet. Det er tross alt nasjonalsangen vår. Nasjonalsang nummer to er selvsagt Norge i rødt, hvitt og blått (denne er ikke nasjonalsang, men blir regnet som nasjonalsang nummer 2). Etter de to nasjonalsangene er det mange gode sanger som er bra å kunne på en så viktig dag som denne. En av de viktigste er Prima Vera sin sang Svenske Faen. Nedenfor finner du sangen på YouTube, så du kan øve den inn før barnetoget begynner.

En annen god sang som passer på 17 Mai er selvsagt Tøste og Bære sin sang Jag er inte sjuk. Passer meget bra i et hvilket som helst tog. Selv på NSB sine tog gjør denne seg bra. Gjerne på ruten til Stockholm.

Gratulerer med dagen til alle som bor i Norge. Ta dere sammen og parker Volvoen på denne dagen.

Les også: Forsnakket Donald Trump seg om Sverige?

Kommentarer

kommentar