Pyongyang, Nord Korea – En reiseguide

Pyongyang er hovedstaden i Nord Korea. Hjemmet til den allmektige leder Kim Jong-un. Han lærte å kjøre bil i en alder av 3 år. Bestiger Nord Koreas høyeste fjell rett så det er, selv om han er så feit at han neppe hadde klart å klatre 10 meter. Kim Jong-un har også funnet opp hamburgeren. Hvis det er McDonald hamburgeren, så tror jeg på det. Den smaker roadkill av en ål.

Det bor ca 25 millioner mennesker i Nord Korea. I underkant av 3 millioner av dem bor i hovedstaden Pyongyang. Det er Kim Jong-un nærmeste venner. Selv om Kim Jong-un har mentale problemer så er det et godhjertet folk han herser med. Det er nok også årsaken til at han fremdeles er i live. De synest rett og slett synd på fyren.

Her i vesten liker vi godt å publisere den ene skremsels historien etter den andre om Nord Korea. Om hvor jævlig det er der. Det skal vi se litt på nå.

Nesten ti år etter Korea krigen sluttet sprang en amerikansk soldat over grensen og har levd der siden. Han vil ikke tilbake, og kan ikke tenke seg å bytte med noen. Det er et bra liv der sier han.

Når du ankommer Nord Korea så lander du mest sansynlig på Pyongyanh Sunan Internasjonale flyplass. Etter en lang flytur kanskje du trenger å slappe av litt. En røyk med litt marijuana på hotellrommet hjelper deg med jet leggen. Jepp, Marijuana er lovlig i Nord Korea. Og den kan du nyte på hotellrommet ditt. For det finnes heller ingen røykelover der. Marijuana er heller ikke klassifisert som narkotika. Cola derimot, det finner du ikke i Nord Korea. Nord Korea er et av to land hvor Cola ikke selges. Cola er uansett noe imperialistisk svineri.

Når roen har fått senket seg, og sulten begynner å melde sin ankomst, kan du ta en tur på en av de finere kylling resturantene i landet. Her serverer de faktisk kyllingen på tallerkner. Du behøver ikke spise kyllingrester i fra en bøtte som i enkelte andre land.

Kanskje det er en av de dagene det blir arrangert leker eller sportsarrangement på verdens største stadion. Folket i Nord Korea er glad i sport, musikk, synging og dansing. Det vises igjen på stadion her. Lite med rave party da. Rungnado May Day stadion har plass til 150,000 tilskuere. Til sammenligning har Ullevaal stadion plass til 28,000.

Pyongyang

Luften i Pyongyang oppleves som ren og frisk. Nesten som om du var på landet her hjemme i Norge. Hele Nord Korea har knapt 10,000 biler og lite tungindustri. Kulturen i landet er godt bevart. Folket der er stolt av kulturen sin. Ingen hysterisk forbruker masse så prøve å springe deg ned på vei til kjempekupp på Elkjøp. Folkene ser ikke ned i en telefon som en gjeng lobotomerte zombier.

Pyongyang

99% av de over 15 kan lese og skrive. I Norge ligger vi på ca 80%. All utdanning er gratis og det samme er legehjelp. Vurderer du å flytte hit, blir du nullskatteyter. Det er en god grunn for det. Kim Jong-un eier alt.

Hvert 5 år er det valg i Nord Korea. Det er selvfølgelig bare et navn på stemmeseddelen. Men det skal Kim Jong-un ha, det er en av de få gangene han er ærlig. I USA har de dobbelt så mange navn på stemmeseddelen. Hele to stykker. Og der som i Nord Korea spiller det ikke noen rolle hvem du stemmer på. Systemer er rævkjørt uansett.

Pyongyang kan anbefales som feriemål. Men hold deg til loven. Du kan nemlig bli straffet i 3 generasjoner for en forbrytelse der. Det vil si dine oldebarn går fri. Resten av familien sliter.

God tur til Pyongyang!

Kommentarer

kommentar

Legg igjen en kommentar