Kommenterer du på Facebook i arbeidstiden?

Kommenterer du på Facebook i arbeidstiden når du egentlig skulle ha jobbet? Da kan du få mindre ferie. Du kan ikke ha unngått å få med deg at Venstres leder Trine Skei Grande spilte Pokemon på en høring i forsvarskomiteen. Til og med store deler av verden har fått med seg det.

Det ble lagt merke til, og filmet, at Trine Skei Grande spilte Pokemon under en høring i forsvarskomiteen. Dette ble slått stort opp. At Jonas Gahr Støre skulket høringen som vanlig ble ikke en gang kommentert.

Kommentarfeltet på Facebook og andre sosiale medier har eksplodert med beskyldninger mot Venstre lederen. En stor andel av disse kommentarene har blitt skrevet i arbeidstiden, der arbeidsgiver har betalt for tiden til en god del folk. De tror ikke alle de som kommenterte hadde nattevakt stillinger, ferie eller gikk på NAV. Legger man sammen tiden som er blitt brukt i kommentarfeltene snakker vi om enorme summer. Og dette har fått venstres medlemmer av kontroll og konstitusjonskomiteen til å reagere.

Kontroll og konstitusjonskomiteen er den eneste komiteen som kan ta opp saker på eget initiativ. Og har kommet med følgende forslag, de vil behandle allerede i begynnelsen av neste uke. Kommenterer du på Facebook i arbeidstiden får arbeidsgiver rett til å trekke av tilsvarende tid fra ferien. Ferien har til nå vert hellig, men Venstre har sett seg lei på dobbeltmoralen i folket.

Skal ikke vi kunne ta oss noen sekunder, så trenger ikke kommentatorene som sitter å kommenterer på Facebook det heller, sier et av medlemmene i kontroll og konstitusjonskomiteen.

Vi mener dette virker som nok et “gjør som vi sier, og ikke som vi gjør” forslag. Som for eksempel da Miljøpartiet De Grønne foreslo bilfritt sentrum for så å sette seg i en taxi. Går forslaget igjennom ber vi deg tenke deg godt om før du godtar en venneforespørsel fra sjefen din. Det er ingen lov som sier at du er nødt til å godta en venneforespørsel fra din arbeidsgiver. Selv om det kan bli innført i enkelte andre vestlige “demokratier”.

Kommentarer

kommentar

One thought on “Kommenterer du på Facebook i arbeidstiden?

Comments are closed.