Otto oter reddet fisken Freddy fra drukningsdøden

Otto Oter reddet fisken Freddy fra å drukne. Det var på isen på elven Otra som renner gjennom Bykle, at Oteren Otto kom over et hull i isen. Isen på elver kan være veldig tynn enkelte steder. Og det var på ett av disse stedene Otto kom over Fisken Freddy som lå helt i vannkanten, og ble dagens helt. Bildet over er tatt av venninnen til Otto Oter, Oda Oter, rett etter Freddy ble dratt opp av vannet.

Oteren fulgte egentlig etter et oterspor over isen på Otra elven. Har ikke sett så mange otere her, så var litt spennende å se hvem det kunne være. Oteren Otto nektet for han var involvert i noen form for oter jakt. Otere ble totalfredet i Norge i 1982, og er straffbart.

Otto oter reddet fisken Freddy fra drukningsdøden

Uansett da Otto Oter var nede ved elven, var det ute på isen der han hørte plasking i vannet. Det var jo en smule rart siden hele elven var islagt. Da Otto Oter gikk for å undersøke nærmere la han merke til hullet i isen og fisken Freddy som lå å plasket i vannet der. “Jeg var kjapp med å hukket tak i fisken, og dra han på land. Jeg aner ikke hvor lenge han hadde i ligget i vannet. Det var hvert fall tydelig at fisken hadde gått gjennom isen her.”, forklarer Otto Oter engasjert.

Det har så langt ikke lykkes å komme i kontakt med fisken Freddy for kommentar angående redningsaksjonen til Oteren Otto. Det er faktisk ingen som kan fortelle hvor Freddy er. Ingen har sett han siden han ble reddet fra den visse drukningsdøden ute på den islagte elven.

Bykleposten kåret Oteren Otto til ukas helt etter heltedåden ute på isen på Otra. I begrunnelsen går det frem at det ble vist mot og styrke uten tanke på egen sikkerhet. Otto fikk også en symbolsk nøkkel til Bykle som et symbol på æresborger av kommunen.

Den høye utmerkelsen har Otto Oter planer om å feire på den nye oter restauranten i nabo kommunen. Og kanskje kjøpe oter på oter-escorts.com. “Hei, det siste der må du ikke ta med”, insisterer Otto. “Selvsagt ikke Otto Oter”.

Les også: Pelikaner læres opp til slukking av skogbranner

Kommentarer

kommentar