Kevin Poulsen, en hackers historie

Kevin Poulsen født i 1965 og oppvokst i Los Angeles. Bodde i California hele sitt liv, selv i tiden han var ettersøkt av FBI. Kevin Poulsen startet med hacking i ung alder. Før datamaskinen ble vanlig hacket de teleselskapene med forskjellige elektroniske bokser. Også kalt “Phone Phreaking”. 16 år gammel fikk Kevin en TRS-80 maskin, og lærte for å bruke maskinen riktig. Cosmos ble første målet til Kevin. Året etter hacket han en universitet maskin. Det var første gangen han fikk tilgang til Unix. Han fant ut maskinen var tilkoblet til et stort nettverk. Noe som het Arpanet, forgjengeren til internett. Noen av maskinene til forsvaret fikk gjennomgå, og det tok ikke lang tid før myndighetene sto på trappa og ville ha en prat med Kevin. Han ble aldri straffet for noe av det.

Etter noen år som streit og jobb som system administrator for et forsvars firma havnet Kevin Poulsen utpå igjen. Sjefen og noen av hans alkoholiserte kompiser fikk Kevin med på telefon hacking igjen. Denne gangen ble Kevin tatt med så mye telefon utstyr og Pacific Bell beskyldte Kevin for å ha herjet vilt med nettverket deres. Siden han jobbet for et forsvars firma ble han mistenkt for å jobbe for KGB, og mistet selvsagt jobben.

Så kom den dagen Kevin trengte penger. Sammen med en kompis tok Kevin Poulsen og leide et kontor rett ved siden av en telefonsentral. Strakk noen uautoriserte kabler inn i sentralen, rett over taket i kontorbygget. Kjøpte seg 8 telefoner på RadioShack. Han valgte vistnok RadioShack på grunn av deres liberale angrefrist. På den tiden arrangerte de lokale radiostasjonene noen konkurranser med gavmilde premier. Som f.eks Porcher 944, Hawaii turer og pengepremier.

– Som regel var det innringer nummer 101 som vant konkurransen. Da antallet innringere nærmet seg 101 blokkerte Kevin linjene til radiostasjonen til alle andre enn seg selv. Dermed fortsatte Kevin å ringe inn selv, helt til han var nummer 101. Forandret litt på stemmen for hver gang, og spilte litt skuffet hver gang han ringte helt til han ble nummer 101. På denne måten vant han 2 stk Porsche 944 S2, 2 Hawaii turer og en fin liten pengesum.

Det ble til slutt fengsel på Kevin Poulsen. 5 år i fengsel og 3 år prøveløslatelse. Han skriver nå for nettstedet Wired.com og var den som gjorde Bradley Manning saken kjent. Han skrev også programmer sammen med Aaron Swartz, som tok livet av seg i 2013 etter massiv trakassering fra amerikanske myndigheter.

Kommentarer

kommentar

Legg igjen en kommentar