Spillanmeldelse: Falcon Patrol

Falcon Patrol var det første spillet i en serie på to spill. Utgitt av Virgin i 1983, skrevet av Steve Lee. Falcon Patrol plager ikke spillerene med unødvendig lange introer, plott eller historier før spillet starter. Det er rett inn i start menyen, eller high-score lista. Ikke noe tull der.

Ut i fra navnet Falcon Patrol ville jeg antatt at det var en F16 Falcon du flyr. Nå kan ikke F16 ta av og lande vertikalt som i Falcon Patrol. Ikke ligner det på et F16 fly heller. Så der synest jeg Steve Lee og Virgin har brukt litt villedende markedsføring for å selge spillet. En Harrier kan ta av og lande vertikalt. Men er langt fra like spennende som en F16 Falcom. Så her får spillet et par minus poeng.

I selve spillet må jeg dele ut et par minus poeng til. Flyet kan ta 100 Air-to-Air missiles. Greit nok, det er et spill så det antallet er for så vidt greit nok. Men missilene ser ikke ut som de er hverken varmesøkende eller radar styrte. De går rett frem. Som raketter med andre ord. Fiendene kommer, i begynnelsen, to og to. De skyter også RAKETTER. Pluss at de slipper bomber over byen du skal forsvare. Etter hvert som du skyter ned den ene bølgen av fiender etter den andre, kommer de tilbake med flere av fetterne sine tre og tre, fire og fire osv.

Spillet varer så lenge du har flere fly igjen. Du starter med tre fly. Så når du er blitt skutt ned tre ganger så er det game over. Drivstoff forbruket er noe høyt på Harrier flyet ditt. Du har drivstoff til maks et par minutter på vingene om gangen.  Det er heldigvis en del baser du kan lande på. 6-7 baser i en relativt liten ørken by.

Totalt får Falcon Patrol terningkast 3.
En del i trekk for dårlig research av utvikleren.

Vil du teste spillet lest kan du laste det ned her http://www.myabandonware.com/game/falcon-patrol-5if

Kommentarer

kommentar

Legg igjen en kommentar