Intelligent liv endelig funnet i universet

Intelligent liv endelig funnet i universet

Intelligent liv endelig funnet etter mange års leting. Mye resurser og tid er brukt til å lete etter intelligent liv i universet. Det som overrasket mest er kanskje planeten dette intelligente livet ble funnet.

Der det ble funnet intelligent liv er i vårt eget solsystem, på den tredje planeten fra solen. Planeten har mange navn og noen av navnene vi kjenner den som er Jorden, Tellus eller Gaia. Liv er ikke alltid som man tror. Det trenger ikke være dyr eller mennesker som løper rundt som hodeløse høns. Det kan være mikroskopiske organismer.

Det var ute i Kalahariørkenen at forskere fant disse to steinene. Det ser ut som to normale steiner. Og stein er ikke liv. Trodde vi. Men som du ser på bildet er den ene steinen opp på den andre steinen. Helt tydelig at den øverste steinen har klatret opp på den andre steinen. Forskere anslår at det tok ca 300 millioner år for den øverste steinen å klatre opp.

Stein kan bli veldig gamle

Stein er det eldste vi kjenner til på jorda. Eldre enn noe annet faktisk. Verdens eldste stein er et lite krystall korn kaldt Zirkon. Den lille steinen ble utrolig nok funnet blant mange andre steiner ved Jack Hills i Australia. For å sitere forskning.no: “det ble brukt to forskjellige metoder for å finne ut når kornet ble født. Begge endte opp med omtrent det samme tallet: 4,4 milliarder år og 4,3 milliarder år”. Det er en forskjell på 100 millioner år. Nesten ingenting. “Hvor gammel er du gutten min? Ikke sikker… en plass mellom 0 og 100 millioner år”.

Heldigvis har vi fremdeles mye stein. Det er ikke en utdødd art enda. For mange arter har forsvunnet opp gjennom årene. De meste kjente er nok dinosaurene. Men også mange ukjente arter. I følge Wikipedia forsvant 76% av artene for 66 millioner år siden. 80% av artene forsvant for 200 millioner år siden. 96% forsvant det en del av i helgen. 75% av artene forsvant for 375 millioner år siden. Og 86% forsvant for 440 millioner år siden. Alt dette i mer eller mindre katastrofer. Og katastrofe er det når 413% av alle artene har forsvunnet. Ingen vet med sikkerhet hvor mange prosent vi har igjen.

Kommentarer

kommentar