Sjef forlangte video snap av syke ansatte

I dag skal du få høre om den siste latterlige trenden i næringslivet. Sjefer finner alltid nye måter å presse ut hver siste dråpe fra de ansatte. Men denne tar kaka.

Så sjekk dette, det er denne sjefen der ute, la oss kalle ham Herr Pengesekk, som krever at de ansatte sender ham videoopptak når de ringer inn syke. Ja, du leste riktig. Han vil ha visuelt bevis på de ansattes påståtte sykdom. Fordi ingenting sier «tillit» som å få de ansatte til å føle at de er på prøve for sine egne sykdommer.

Jeg mener, hva blir det neste? Må vi sende inn avføringsprøver for en mageinfeksjon? Kanskje en benmargsbiopsi for en forkjølelse? Det er som om de ikke stoler på noen.

Og la oss snakke om den rene absurditeten i denne forespørselen. Hva forventer Herr Pengesekk egentlig å se i disse videoopptakene? Ser han etter en live-action rekonstruksjon av Grey’s Anatomy? Håper han på en dramatisk opptreden av «Jeg kan ikke gå på jobb i dag, jeg har hodepine»?

Og la oss ikke glemme det faktum at denne typen overvåkning er bare creepy. Det er ille nok at de må ofre tiden, helse og sinnstilstand for en lønnsslipp. Nå må de også bekymre seg for å bli overvåket når de ikke føler seg bra?

Det er på tide å si nok er nok, folkens. Vi fortjener bedre enn denne typen behandling. Vi fortjener å bli stolt av og respektert som mennesker, ikke bare som tannhjul i noen bedriftsmaskin. Så la oss stå sammen og fortelle Herr Pengesekk og hans likemenn at nok er nok.

Kommentarer

kommentar