Selvstyrende elbiler får «road rage» funksjon

Mens selvstyrende biler blir stadig mer vanlig på veiene våre, er mange begeistret over muligheten for en tryggere og mer effektiv kjøreopplevelse. Men nå har en teknologibedrift bestemt seg for å ta det et skritt videre ved å introdusere en ny funksjon som de sier vil gjøre selvstyrende biler mer som den virkelige tingen: road rage.

Ifølge produsenten er den nye funksjonen utformet for å simulere følelsene og adferden til menneskelige sjåfører, inkludert sinne og frustrasjon mot andre sjåfører på veien. «Vi merket at mange savnet følelsen av å sitte fast i trafikken og bli sint på andre sjåfører, så vi bestemte oss for å bringe den opplevelsen til selvstyrende biler,» sa en talsperson for produsenten.

Road rage fungerer ved å programmere bilens algoritmer til å reagere på visse stimuli på veien, som saktegående kjøretøy eller andre biler som skjærer dem av. Bilen vil da reagere med et spekter av menneskelignende følelser, fra mild irritasjon til fullt utbrudd av sinne. «Vi inkluderte til og med en funksjon der bilen kan tute hornet overdrevent, akkurat som en virkelig sjåfør som sitter fast i trafikk,» la talspersonen til.

Mens noen er begeistret for den nye funksjonen, er andre bekymret for de potensielle farene den kan utgjøre på veien. «Jeg vet ikke om vi trenger selvstyrende biler med road rage. Vi har allerede nok sinte sjåfører der ute,» sa en skeptisk sjåfør.

Til tross for bekymringene, sier teknologibedriften at de er sikre på at road rage vil bli populær blant forbrukerne. «Vi tror at folk vil at deres selvstyrende biler skal være mer menneskelignende, og hva er mer menneskelig enn å bli sint på trafikken?» sa talspersonen.

Bare tiden vil vise om road rage vil slå an, eller om den vil føre til at selvstyrende biler vinker andre biler av veien og rope skjellsord ut vinduet.

Kommentarer

kommentar