Norsk lefse gir økt intelligens

En banebrytende studie fra Universitetet i Bergen har funnet ut at å spise tradisjonell norsk lefse faktisk gir økt intelligens. Studien, som involverte over 1000 deltakere, fant ut at de som spiste lefse jevnlig, scoret betydelig høyere på IQ-tester enn de som ikke gjorde det.

«Dette er et stort gjennombrudd innen kognitiv forskning,» sa seniorforsker, Dr. Magnus Larsen. «Vi har alltid mistenkt at lefse var en magisk rett, men nå har vi bevis!»

Ifølge studien gir de høye nivåene av komplekse karbohydrater i lefse en vedvarende kilde til energi til hjernen, noe som resulterer i økt kognitiv funksjon. I tillegg antas den unike kombinasjonen av potet og mel i lefse å stimulere produksjonen av hjerneøkende nevrotransmittere.

Nyheten har skapt oppstyr i Norge, med mange som skynder seg å hamstre den elskede lefsen. Noen har til og med begynt å kalle det «hjernemat» og roser dets kognitive fordeler til venner og familie.

«Jeg visste alltid at det var noe spesielt med lefse,» sa den langvarige lefse-entusiasten, Olga Johnson. «Nå kan jeg endelig fortelle barnebarna mine at det å spise lefse gjorde meg smartere!»

Imidlertid er ikke alle overbevist av studiens funn. Noen har reist bekymringer om forskningens metodikk, og andre har påpekt at korrelasjon ikke nødvendigvis betyr kausalitet.

«Jeg er ikke sikker på om jeg tror på dette hele lefse-intelligens greia,» sa skeptikeren, Hans Olsen. «Jeg har spist lefse hele livet mitt, og jeg kan fremdeles ikke løse en Rubiks kube.»

Tross kritikken har den norske regjeringen allerede kunngjort planer om å investere i en nasjonal lefseindustri, med håp om å eksportere «hjernemat» til andre land. «Vi ser dette som en stor mulighet for Norge,» sa landbruksminister Sandra Borch . «Vi er stolte av å være ledende innen matbasert intelligensforskning som kan gi økt intelligens.»

Kommentarer

kommentar