Samsung Note 7 erstatter håndgranater

Samsung Note 7 erstatter håndgranater i forsvaret fra 2017. Ine Marie Eriksen Søreide (Høyre) er vant til å tenke nytt. Hun gikk fra Kirke-, Utdannings- og forskningskomiteen til Utenriks- og forsvarskomiteen før hun ble forsvarsminister. Går man fra å styre den norske kirken til å lede Norges forsvar, må kan kunne være kreativ. Og det har Ine Marie vært igjen.

Inngikk avtale med Sør-Korea
Sør-Koreas statsminister, Hwang Kyo-ahn, har lovet å supplere det norske forsvaret med Samsung Note 7. Amerikanske M67 granater skal byttes ut med Samsung Note 7. Sprengkraften i den nye mobiltelefonen fra Samsung har imponert mange. Og som et ledd i opprustning for å møte en eventuell russisk invasjon ble Samsung Note 7 foretrukket over M67 granatene.

Enkel og pålitelig
Samsung Note 7 har imponert med sin enkle bruk og pålitelighet. Trekk ut pennen og kast mobilen så langt du bare makter. Etter et utall tester har det til nå ikke vært en eneste blindgjenger.

Modifisert Note 7
Kastelengden har vært noe kortere enn med tradisjonelle runde granater. Direktør i Samsung electronics, Kwon Oh-hyon, har foreslått en endring på de nyeste telefonene. For å øke kastelengden betydelig vil de gå tilbake i historien. De vil rett og slett montere på en stav for å få de samme kaste egenskapene fra de tyske stav granatene.

Forsøkt stoppet av USA
USAs sin forsvarsminister, Ashton Carter, besøkte nylig Norge i et forsøk på å stoppe planene med å bruke nye Samsung Note 7 som håndgranater. Ashton Carter foreslo å bruke nye Apple iPhone 7. Men tester med iPhone har ikke hatt samme resultat. Ine Marie mente at russerne ikke lot seg skremme av en granat som ikke gjorde noe mer en å lage en hvese lyd.

Kommentarer

kommentar

One thought on “Samsung Note 7 erstatter håndgranater

Comments are closed.