Verdens lykkeligste land er Norge igjen

Verdens lykkeligste land

Verdens lykkeligste land er Norge i følge World Happiness Report 2017 lagt frem for FN. Kan det skylles overforbruk av lykkepiller? I alle de store avisene i dag stod det at vi er verdens lykkeligste land. Da synest jeg synd på resten av verdens befolkning.

Til tross for fallene oljepriser, sies det, er vi verdens lykkeligste land. I følge 3000 spurte personer her i Norge mener de at de er så lykkelig som det går. På andre enden av skalaen finner vi land som f.eks Syria. 3000 syrere mener de ikke er noe særlig lykkelige. De er faktisk et av de mest ulykkelige landene i verden. Vi nordmenn liker å tro vi er best. Denne testen kan ikke måles på noe vis. Så er vi bare nasjonalistiske her i verdens lykkeligste land?

Penger er tross alt ikke det eneste som gjør folk lykkelige. Så hvem bryr seg om fallene oljepriser? Hvem bryr seg om at Norge er teknisk konkurs? Det blir skrevet ut lykkepiller som aldri før. Kanskje vi går rundt skyhøye på lykkepiller? Norge er i følge en artikkel skrevet av NRK, i Europa-toppen i bruk av lykkepiller. De folkevalgte vil selvsagt ha sitt å si, og mener at godt styresett er en viktig medvirkene faktor. Det er kanskje derfor såpass mange går på lykkepiller i verdens lykkeligste land?

Noen mener at det er fordi Norge er Europas vakreste land. Og at det ikke er mulig å være ulykkelig i Europas vakreste land. Se hva en reiseblogger i fra Storbritannia skriver om Norge.

En annen årsak kan kanskje være at Norge har en av de høyeste forekomstene av folk med rødt hår? Rødt hår genet er ekstremt sjelden. Noen steder i Storbrittania, Island og Norge har de høyeste forekomstene av rødt hår.

Eller kanskje det skylles at vi er verdensmestre i å lure oss selv? Hvem vet? Kanskje vi er verdens lykkeligste land?

Kommentarer

kommentar