Norge scorest lavest på europeisk IQ måling

Det er typisk norsk å være god, ble det en gang sagt. Nå er det motsatte avslørt. I en europeisk felles IQ måling kom Norge ut dårligst av samtlige land.

Øverst på listen havnet Russland, på andre plass kom Polen. Til sammenligning med våre naboland kom finnene best ut. Finland havnet på 3 plass. Sverige kom på 8 plass, Island på 11 plass og Danmark på 15 plass.

Gjennomsnittet i Europa gir en score på 100 på Cattell skalaen. Gjennomsnittet i Norge er nede på 88. På grafen her ser vi hvor mange stor del av befolkningen som befinner seg hvor på skalaen.

Sjokkmålingen viser godt igjen hvordan vi har det her i landet, sier psykologspesialist Ibrahim Youssef. Når folk får det for godt så går innsatsen ned, folk gjør mindre og faktisk tenker mindre. Testene som er gjort på skolene etter år 2000 viser også det samme. Nivået blir dårligere for hvert år.

Det er foresten en myte at de lateste er de smarteste, de som ser etter enklere måter å gjøre ting på. De smarteste er de som klarer å se konsekvensen av sin egen innsats eller mangel på innsats, forklarer psykologspesialist Ibrahim Youssef.

Når den største bekymringen for et flertall av befolkningen er om de får nok likes på Facebook eller Instagram, da får vi sånne målinger.

Sosiale medier, usunn mat, kunstig sukker, alkohol, narkotika, medikamenter, mobilbruk og Netflix er alle rett og slett fordummende for et normalt oppegående menneskesinn.

Kommentarer

kommentar