Walter Disneys syke humor?

Hva vet vi om Walter Disneys syke Humor? Er Disney sin versjon av de tre små grisene egentlig noe for barn? Det originale eventyret er brutalt nok, og etter Walter Disney har laget sin version er det kanskje langt over kanten.

De tre små grisene har heldigvis en lykkelig slutt i det originale eventyret. Alle de tre søte små grisene kommer i fra det med livet i behold takket være den ene kloke grisen. Men er de tre grisene en lykkelig familie?

Skal vi tro Walter Disney har denne søte lille grise familien en mørk hemmelighet. De er kanskje foreldreløse, det sier historien ikke så mye om, men de har nok dessverre ingen far. Moren vet vi ikke så mye om. Er det de søte små grisene som står bak drapet på faren, er nok sjansene store for at de har tatt mora også.

Legg merke til skinka på veggen

Mange seere har studert den brutale filmen fra 1933 med Walter Disneys syke humor, som vant Oscar for beste korte animasjonsfilm året etter på.

I følge bildene på veggen har faren både blitt spekeskinke og gått i pølsene. Siden de søte små grisene har hengt opp disse bildene er det mest trolig grisene selv som står bak forsvinningen av sin egen far.

Siden de ikke er redd for å henge opp disse bildene på veggen har de kanskje ikke mange vennene heller. Bortsett fra ulven som forsøker å spise de fra tid til annen.

Så kommer spørsmålene. Var Walter Disney helt god? Og hva var grunnen til Walter Disneys syke humor?

Kommentarer

kommentar