Kongsberg Aerospace i nytt rakett prosjekt i Panama

Narkobaron Edwardo Chaavez fra Panama har i følge sikre kilder vært i kontakt med en norsk båtprodusent om et mulig samarbeid for å kunne utvikle speed båter med Stealth Teknologi. Kildene sier at Edwardo mener det er uretferdig at politiet eller kystvakten skal ha muligheten til å se båtene på en radarskjerm for så å avskjære båtene etter på. -Vi må ha båter med Stealth Teknologi for å kunne være konkurransedyktige, skal Edwardo ha uttalt. Den norske båtprodusenten fra Blakstad i Froland utenfor Arendal, ønsker å være anonyme og vil helst ikke kommentere saken. Men det gjør Kongsberg Aerospace gjerne.

Etter at dette ble kjent i miljøet har Kongsberg Aerospace kommet på banen og tatt kontakt med Edwardo. Kongsberg Aerospace har prøvd å overtale Edwardo til et utviklingsprosjekt med langdistanse raketter med smugler muligheter.  I følge Kongsberg Aerospace, som helst ikke vli være anonyme, har disse rakettene en rekkevidde på 8000-10000 km. Pressedirektør Nedreheim sier at de har oppnådd denne rekkevidden med å skyte rakettene såpass langt opp i stratosfæren.

På spørsmål om det ikke er stor fare for at disse rakettene kan treffe rutefly, så sier Kongsberg Aerospace at det ikke er noe å bekymre seg for. – Det er ganske liten sjanse for å treffe et fly. Men klart skulle uhellet først være ute så er disse rakettene så kraftig bygget at det gjør ikke noe. Er det flypassasjerer som er bekymret for å bli truffet av en smugler rakett, bør disse fly med Norwegian. Da flyene ikke flyr så veldig ofte.

Vi må bare ønske Kongsberg og den anonyme båtprodusenten lykke til med nye markeder.

Kommentarer

kommentar

Legg igjen en kommentar