Klimaforskere fant årsaken til det dårlige været

Nederlandske klimaforskere mener de har funnet årsaken til det ustabile og dårlige været på vestlandet. Det var forsker paret Paul Crutzen og Bert Metz som publiserte dette i tidsskriftet Weather Kanal Journal. Indirekte mener Paul Crutzen og Bert Metz at det har samme årsak som nedgangen i norsk økonomi.

Forsker paret mener det er rett og slett nedgangen i norsk oljeproduksjon som er årsaken. Og forklarer videre at dette har fått enorme ringvirkninger i klimaet. Mange innen oljerelatert virksomhet har mistet jobben og blitt arbeidsledige. Disse kjører også mye mindre bil nå enn de gjorde tidligere. De røyker til og med mye mindre i dag. En del har til og med sluttet å røyke.

Hvordan mener så det nederlandske forsker paret at dette henger sammen med det dårlige været som har vært på vestlandet? Jo, utslippene er blitt lavere og dermed har effekten av den globale oppvarmingen begynt å gå tilbake. Mange år med forurensing og luft utslipp har rett og slett vært forgjeves sånn som utviklingen har vært på den norske sokkelen de siste årene. Skal vi klare å stoppe reverseringen av den globale oppvarmingen må oljeproduksjonen opp minst 35% i løpet av de 6 neste månedene. Trine Skei Grande i Venstre avfeier dette som bare tøv. – Ingen bør stole på neandertaler forskere, sier Trine Skei Grande til Ooops.no

Metrologisk institutt håper også på en snarlig oppgang i norsk oljeproduksjon igjen. Kristen Gislefoss sier det er ikke lett å melde så mye dårlig vær på vestlandet. Folk blir forbanna. Du blir gjenkjent på gaten, og det har ført til mye hatefulle ytringer. Mest fra min side da, over det forbanna været.

Så har ikke vestlandet regnet bort enda blir det vell øyeblikk vinter der.

Kommentarer

kommentar