Det er farlig å være ikke røykere

All statistikk tyder på at det er farlig å være ikke røykere. I snitt dør det ca 111,58 mennesker hver eneste dag i Norge. Det blir rett i underkant av 41000 mennesker i året. Forskning.no skriver at ca 6500 av disse er røykere. Det vil si at ca 16% av de som dør hvert år er røykere. Og da 84% av de som er ikke røykere.

Statistikken er klinkene klar
Begynner du å røyke øker du sjansene dine med over 600% til å overleve det neste året. Pr i dag kjenner vi ikke til noe annen metode som øker sjansene til å overleve med 600%. Hverken trening eller sunnere kosthold vil ha samme dramatisk effekt som røyking.

En av tre røykere dør ikke
NRK skrev i 2015 på sine sider at røyking tar livet av to av tre. Det vil si at en av tre røykere dør ikke. Men samtidig så dør alle ikke røykere. Røyking vil da være det eneste som hindrer mennesker i å dø. Ikke alle blir reddet av røyken dessverre, men over 30% er likevel en betydelig andel.

Hvordan begynner jeg å røyke?
Frister fjernsynet mer enn en røyk ute i regnet? Fortvil ikke. Her får du råd om hvordan du kommer i gang. Ikke bli en av ikke røykere.

1. Hva liker du å røyke?
Før du begynner, finn ut hva du kunne tenkt deg å røyke. Utvalget av gode tobakksvarer er stort. Spør gjerne etter hjelp på butikken om hva de anbefaler.

2. Sett av tid
Du setter sikkert av tid til landskampen i fotball eller andre tv programmer. Gjør det samme med røyking. Du bør sette av minst 30 minutter hver dag til røyking. Av og til vil du kanskje ikke ha tid til 30 minutter. Men husk at litt er bedre enn ingenting.

3. Planlegg røykingen
Reiser du mye, eller er ofte på farten og synest det kan være vanskelig å røyke i uvante omgivelser? Planlegg sånn at du kan få røyket litt hvis du er på jobbreiser eller andre ferier.

4. Skaff deg kunnskap om røyking
Skal du røyke mye, bør du lære deg teknikkene av en veileder eller kanskje en bekjent som kan det. Finn ut hvor lenge du må røyke og med hvilken intensitet som passer deg best.

5. Oppsøk hjelp
Hvis du har mulighet til det, få hjelp av en ekspert som kan sette opp et program for deg. Erfarne røykere i nærmiljøet ditt kan sikkert hjelpe deg. Det finnes også gode nettsider som kan hjelpe deg.

6. Finn en partner
Sliter enn med motivasjonen kan det være lurt å skaffe seg en røykekompis. Er dere flere som røyker sammen blir det ofte morsommere å røyke.

7. Ikke gi deg.
Stå på når det butter i mot. Studier viser at mange slutter å røyke kort tid etter de har begynt å røyke.

8. Realistiske mål
Ha realistiske mål. Som f.eks at du skal røyke 5 til 10 sigaretter hver dag, og innen 5 uker skal du klare en hel 20 pakning.

Følger du disse rådene vil du garantert bli en storrøyker og ha et langt og lykkelig liv i motsetning til ikke røykere. Lev vell!

Kommentarer

kommentar