Skal du ut å nave?

Skal du ut å Nave? Nave ble for et par år innført som et eget ord i Norge. Flere og flere i middelklassen er lei av å slave for eliten. De rike betaler lite skatt og slipper å jobbe. Middelklassen betaler mesteparten av skatten og gjør alt arbeidet. Nå med internett og lett tilgang på informasjon blir dette faktum vanskeligere å skjule, for å trykke ned folk.

Dermed er det pengeskrinet til NAV som får gjennomgå. Og har du først bestemt for å dra ut å nave er det ting du må passe på. NAV tar mange av de som egentlig ikke har krav på trygd. Og har de først tatt deg er du ille ute. I 2015 endte 97,3% av tiltalte med domfellelse. Det er det nivået det har ligget på de siste årene.

Der mange driter seg ut er når NAV samkjører offentlige registere. 65% av alle tiltalte blir tatt ved samkjøring av offentlige register. Så skal du ut å nave er det flere ting du må tenke på.

I begynnelsen av hver måned må alle arbeidsgivere rapportere inn arbeidsforhold, lønn og arbeidstid for alle ansatte for forrige måned. Dette er et register NAV har tilgang til, og bruker aktivt. Så har du krevd arbeidsledighetstrygd blir du avslørt her. Så sant du ikke har blitt ansatt i falsk navn.

Noen vil ut å nave ved å søke støtte som enslige foreldre. Det er ikke akuratt noe sjakktrekk hvis begge har samme adresse. Med uføretrygd er det litt vanskeligere siden du ikke bare registere deg som uføre, men trenger å bli erklært uføre av leger.

Mange som er ute å naver liker å se verden og bruker en del tid på å reise rundt. Her er det opptil flere feller å tryne i. Du må sende inn et elektronisk meldekort hver 14 dag til NAV. Er du i utlandet har du for eksempel ikke krav på arbeidsledighetstrygd. Da er det dumt hvis det blir gjort på en IP fra Trinidad & Tobago. Alle andre land er tilsvarende dumt. Da ville jeg sjekket opp en VPN leverandør først. En annen felle som mange går i når de reiser utenlands er valutaregisteret. ALLE transaksjoner mellom nordmenn og utlandet blir registrert i valutaregisteret. Uansett størrelse på transaksjonen. Er det under 25,000 kr blir det ikke regissert som en enkelt transaksjon, men som en samle transaksjon på slutten av måneden. Det selvsagt bare hvis du bruker et betalingskort eller kredittkort fra en norsk bank.

Svindler du staten for over 90,000 kr ender du i fengsel!

Kommentarer

kommentar

Legg igjen en kommentar